Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Austria va oferi Republiciii Moldova 100 de mii de doze de vaccin. Mesajul Preşedintelui Maia Sandu, din vizita sa oficială la Viena

Preşedintele Maia Sandu face o vizita oficială la Viena. Şeful statului a fost întâmpinat de omologului său austriac Alexander Van der Bellen cu onoruri militare. În discursul său, Maia Sandu a menţionat că Republica Moldova mizează pe sprijinul Austriei pentru o cooperare mai strânsă dintre Uniunea Europeană şi ţările Parteneriatului Estic ce au Acorduri de Asociere cu UE.

În mesajul său, preşedintele Maia Sandu a mulţumit pentru invitaţie şi a precizat că există un potenţial semnificativ de creştere şi extindere a relaţiilor economice dintre Moldova şi Austria.

„Contăm pe sprijinul Austriei pentru aprofundarea cooperării dintre Uniunea Europeană şi ţările Parteneriatului Estic ce au Acorduri de Asociere cu UE. O oportunitate în acest sens este oferită de viitorul Summit al Parteneriatului Estic din luna decembrie.
În acelaşi timp, suntem interesaţi să consolidăm agenda de cooperare prin lansarea unui dialog de nivel înalt în domeniul energiei, securităţii şi justiţiei.
Suntem, de asemenea, interesaţi de preluarea experienţei austriece în domeniul securităţii energetice şi promovarea energiei verzi. Mesajul meu pentru oamenii de afaceri din Austria este: vă aşteptăm în Republica Moldova! Guvernarea este hotărâtă să asigure un climat investiţional şi de afaceri propice.”, este mesajul şefei statului, Maia Sandu.

Cu ocazia vizitei Maiei Sandu, preşedintele Austriei Alexander Van der Bellen a anunţat că oferă Republciii Moldova 100 de mii de doze de vaccin. La Viena, Maia Sandu este însoţită de ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, precum şi de deputaţi PAS. Potrivit preşedinţiei, membrii delegaţiei vor avea întâlniri pe subiecte importante pentru agenda ţării la Camera de Comerţ din Austria şi la Secretariatul Comunităţii Energetice.

În localităţile din Republica Moldova au fost realizate 19 programe de dezvoltare finanţate de Austria.
 
Similare
RECOMANDĂRI