AP OSCE a reiterat necesitatea retragerii armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova
Sursa foto:mediafax.ro Vizualizari:

AP OSCE a reiterat necesitatea retragerii armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova

Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE) a reafirmat necesitatea retragerii complete a forţelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova şi transformarea actualei misiuni de menţinere a păcii în una civilă cu mandat internaţional.

Un amendament în acest sens a fost inclus în Rezoluţia sesiunii anuale a AP OSCE, care se desfăşoară în perioada 7-11 iulie, în Bundestagul Germaniei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului Republicii Moldova, în cadrul şedinţei au fost discutate 25 de amendamente propuse la textul Rezoluţiei de către delegaţiile celor 57 de state participante.

Două amendamente au fost propuse de delegaţia Parlamentului Republicii Moldova şi un amendament de delegaţia Parlamentului României. Toate au fost acceptate cu o majoritate de voturi. Aprobarea amendamentelor delegaţiei Republicii Moldova au avut la bază efortul comun al delegaţiilor parlamentare din  Republica Moldova, România, SUA, Marea Britanie, Georgia şi Lituania.
Similare
RECOMANDĂRI