Andrian Candu şi Maia Sandu despre coaliţiile de după alegerile din 2018
Sursa foto:Adevarul Vizualizari:

Andrian Candu şi Maia Sandu despre coaliţiile de după alegerile din 2018

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM) se declară sceptic în privinţa obţinerii majorităţii parlamentare de către un singur partid la alegerile parlamentare din 2018. Din acest motiv partidele vor trebui să se aşeze la o masă şi să negocieze o nouă guvernare, inclusiv cu Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS).

Lidera PAS, Maia Sandu, afirmă că formaţiunea sa nu va face coaliţie cu PDM. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii de dezbateri dintre cei doi politicieni de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Potrivit lui Andrian Candu, de când există, PDM nu a făcut coaliţie cu niciun partid de stânga, ci doar cu partidele de dreapta. „În situaţia în care vom reuşi să livrăm foarte multe rezultate pentru ţară, o să vedeţi care va fi situaţia în noiembrie 2018. Alegerile prezidenţiale sunt diferite de cele parlamentare. Oamenii politici trebuie să aibă puţină înţelepciune, încât să nu ardă toate podurile de comunicare”, a menţionat preşedintele Parlamentului.

Maia Sandu a că declarat PAS nu va face coaliţie cu PDM nici până la alegerile parlamentare din 2018, nici după alegeri.

„Dumneavoastră nu aveţi nicio treabă cu valorile europene. O să faceţi în continuare coaliţie cu socialiştii, cu care aţi votat şi modificarea sistemului electoral. Nu o să fac o alianţă cu dumneavoastră, nici cu partidul pe care îl reprezentaţi pentru că sunteţi un pericol împotriva integrării europene a Republicii Moldova”, a replicat Maia Sandu în cadrul emisiunii.

Similare