Andrian Candu: Materialele compromiţătoare sunt ilegale şi nu trebuie să existe
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrian Candu: Materialele compromiţătoare sunt ilegale şi nu trebuie să existe

Fostul vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova Andrian Candu, în prezent lider al grupului parlamentar Pro-Moldova, consideră că realizarea unor materiale compromiţătoare în care ţinta sunt politicienii nu trebuie să existe. Deputatul şi-a expus opinia după ce a fost întrebat dacă în PDM se ştia despre existenţa videoclipului unde Igor Dodon, într-o discuţie cu Vladimir Plahotniuc, recunoaşte că primeşte lunar bani din Federaţia Rusă.

„În primul rând, eu nu accept tot ceea ce înseamnă scurgeri de informaţii, fie ele compromiţătoare sau nu. Astfel de video-uri sunt ilegale. Nu poţi să filmezi un om, dacă acest lucru nu este coordonat reciproc, dacă nu eşti la televiziune. Nu cred că acest lucru ajută din punct de vedere politic”, a declarat Andrian Candu în cadrul emisiunii „O nas” de la postul de televiziune Jurnal TV.

Andrian Candu spune că realizarea unor materiale compromiţătoare este ilegală, iar în lupta politică trebuie să existe nişte linii roşii.

„Noi nu am discutat şi nu am participat la luarea unei decizii cu privire la scurgerea unor informaţii. Eu cred că tot ceea ce este legat de materiale compromiţătoare nu sunt acţiuni corecte şi nu trebuie să existe. Lupta politică trebuie să aibă o linie”, a adăugat fostul preşedinte al Parlamentului.

La data de 8 iunie 2019, în spaţiul mediatic au apărut două clipuri video de la o întrevedere dintre Igor Dodon, Vladimir Plahotnic şi Serghei Iaralov. În primul clip video, cei trei discută despre un acord personal între Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc ce include şi un punct secret, legat de federalizarea Moldovei. În cel de al doilea filmuleţ, în discuţia dintre cei trei se vorbeşte despre dosarele penale ale liderului PDM din Rusia şi despre faptul că Vladimir Putin i-a cerut lui Igor Dodon să vină cu Vladimir Plahotniuc la Moscova, dându-i garanţii că acesta nu va fi arestat.
Similare
RECOMANDĂRI