Andrian Candu despre implicarea ex-liderului PDM, Vlad Plahotniuc, în adoptarea deciziilor din agenda politică a formaţiunii
Sursa foto:Sputnik / Miroslav Rotari Vizualizari:

Andrian Candu despre implicarea ex-liderului PDM, Vlad Plahotniuc, în adoptarea deciziilor din agenda politică a formaţiunii

Vicepreşedintele PDM suspendat din funcţie, Andrian Candu, declară că ex-liderul partidului, Vladimir Plahotniuc, se implică „foarte puţin, aproape deloc” în adoptarea deciziilor celor mai importante legate de agenda politică şi de conducerea PDM.

Potrivit lui Andrian Candu, aceasta a şi fost intenţia lui Vlad Plahotniuc atunci când s-a retras din fruntea partidului. „Bineînţeles, noi mai discutăm, dar implicarea nemijlocită în tot ceea ce înseamnă decizii şi mersul, procesul de transformare pe viitor a partidului, va avea o implicare aproape minimă sau deloc”, susţine democratul în cadrul emisiunii „Replica” de la postul Prime TV, transmite IPN.

Andrian Candu a menţionat că în şedinţa Consiliului politic al Partidului Democrat, care a avut loc în acest weekend, s-a discutat despre revenirea la o practică mai veche a formaţiunii de selectare a candidaţilor din toată ţara pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii – aşa-numitele „primerise”, cu dezbateri, inclusiv televizate.

„Noi am discutat despre câteva procese care sunt necesare să le desfăşurăm şi pe care, cu regret, nu am avut timp suficient să le realizăm. De aceea, cred că amânarea Congresului extraordinar pentru data de 7 septembrie este o decizie foarte bună”, a menţionat democratul. Potrivit lui, există mai multe chestiuni asupra cărora democraţii trebuie să mai lucreze: doctrină, modalitatea de alegere a liderilor, pregătirea pentru alegerile locale.

Andrian Candu subliniază că în Partidul Democrat nu există scindare, aşa cum se speculează în spaţiul public. „Faptul că a fost realocată funcţia de preşedinte asta nu are absolut nimic cu aşa-numitele disensiuni, deoarece Pavel Filip rămâne în continuare preşedinte şi prim-vicepreşedinte al partidului, care are o misiune complicată să conducă toate aceste procese şi să le administreze până la Congres”, a precizat Andrian Candu.

Politicianul spune că nu va exista peste noapte un alt Partid Democrat reformat, pentru că, după deciziile de la Congresul din 7 septembrie, formaţiunea de abia va intra într-un proces de reformare.

După şedinţa Parlamentului din 8 iunie 2019 în care blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor au anunţat că formează o majoritate parlamentară şi după mai multe zile de presiune publică asupra sa, Partidul Democrat a anunţat că trece în opoziţie. În acest context, liderul de atunci al formaţiunii, Vladimir Plahotniuc, a anunţat că se retrage din fruntea partidului şi a plecat din ţară. Ulterior, PDM a anunţat un proces de reformare a formaţiunii.
Similare
RECOMANDĂRI