Andrian Candu: Data viitoarelor alegeri parlamentare ar putea fi stabilită în două săptămâni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrian Candu: Data viitoarelor alegeri parlamentare ar putea fi stabilită în două săptămâni

Data când se vor desfăşura următoarele alegeri parlamentare ar putea fi stabilită de legislativ în următoarele două săptămâni. Preşedintele legislativului, Andrian Candu, speră că acest lucru se va întâmpla în sesiunea actuală a Parlamentului pentru a-i oferi timp Comisiei Electorale Centrale pentru pregătiri. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Vineri cu Anatol Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova, transmite IPN.

Andrian Candu spune că alegerile parlamentare pot fi organizate timp de trei luni de la expirarea mandatului actual al Parlamentului – 30 noiembrie, adică de la 1 decembrie 2018 până la 1 martie 2019.
 
Preşedintele Parlamentului şi-a exprimat speranţa că după viitorul scrutin, toate forţele pro-europene să se aşeze la masa de discuţii şi să găsească o formulă cum să fie format un legislativ pro-european. Totodată, politicianul consideră puţin probabilă o coaliţie cu Partidul Socialiştilor în următorul Parlament, având în vedere diferenţa de viziuni şi de declaraţii.
 
Şeful legislativului a mai menţionat că la sfârşitul lunii iulie se vor începe lucrările pentru implementarea sistemului e-Parlament. Acesta presupune şi introducerea votului electronic în legislativ. „A fost desfăşurat un concurs de către PNUD, a fost selectată o companie din Europa. Această companie acum face planul de introducere a sistemului e-Parlamentul, care are multe componente. Ei la sfârşitul lunii iulie încep lucrările”, a declarat Andrian Candu. Potrivit lui, votul electronic va fi folosit inclusiv de către deputaţii din actuala legislatură a Parlamentului.
Similare
RECOMANDĂRI