Andrian Candu cere Uniunii Europene să joace un rol mai important în reglementarea conflictelor îngheţate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrian Candu cere Uniunii Europene să joace un rol mai important în reglementarea conflictelor îngheţate

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, consideră că Uniunea Europeană trebuie să joace un rol mai activ în rezolvarea conflictelor îngheţate, în special, în Republica Moldova şi Georgia.

Surse din cadrul Parlamentului au comunicat pentru INFOTAG că o declaraţie în acest sens el a făcut la Tbilisi, unde a participat la ceremonia oficială organizată de autorităţile georgiene cu ocazia celor 100 de ani de la înfiinţarea primei Republici Democratice Georgiene. Speakerul a felicitat poporul georgian cu ocazia centenarului şi i-a urat succese în integrarea europeană.

El a specificat că în Republica Moldova, în special în contextul alegerilor din anul acesta, guvernarea este îngrijorată în privinţa ameninţărilor legate de propagandă şi destabilizări, generate de Federaţia Rusă.

"Împreună cu Georgia şi Ucraina, Republica Moldova lucrează asupra creării unei platforme comune pentru promovarea intereselor celor trei ţări. Este important să ne unim eforturile pentru a menţine pacea, prosperitatea şi promovarea reformelor pentru integrarea europeană", a menţionat preşedintele Parlamentului.

La ceremonia oficială de la Tbilisi au fost prezenţi numeroşi oficiali europeni şi americani, inclusiv Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, asistentul adjunct al Secretarului american de Stat, Bridget Brink, Comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, preşedinţi de ţară, de parlamente, prim-miniştri şi miniştri din Armenia, Finlanda, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Azerbaidjan, Estonia, Ucraina, Belarus, România, Franţa, Turcia, Cehia, Grecia, Marea Britanie.
Similare