Andrian Candu: Acordul dintre PD şi PSRM va fi semnat în zilele următoare. Ori vineri, ori luni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrian Candu: Acordul dintre PD şi PSRM va fi semnat în zilele următoare. Ori vineri, ori luni

Liderul grupului parlamentar Pro Moldova Andrian Candu spune că în zilele următoare, fie vineri, fie luni, urmează ca PSRM şi PD să oficializeze coaliţia de guvernare.

Potrivit lui Candu, deal-ul (înţelegerea) PD-ului cu PSRM este pus la cale de foarte mult timp, nu din martie, ci din luna octombrie.

„Erau chestiuni de timp, de context”, a declarat Andrian Candu în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari. Potrivit acestuia, PD şi PSRM „s-au împiedicat la 2-3 chestiuni mai tehnice, discută la nişte ministere şi nişte persoane”.

„Se aşteaptă în zilele următoare, ori vineri, ori luni se va semna acordul”, mai spune Candu.

Fostul democrat susţine că PD ar putea primi, pe lângă cele patru ministere (economia, educaţia, externele şi apărarea), Agenţia Servicii Publice, Agenţia Proprietăţii Publice, Agenţia Medicamentului.

În acelaşi timp, Andrian Candu spune că nu încearcă să convingă deputaţi democraţi să părăsească partidul şi să adere la grupul parlamentar Pro Moldova, însă consideră că astfel de plecări ar putea urma, în pofida faptului că sunt filaţi, urmăriţi de oameni din PD, dar şi din structurile de stat.

„Am primit mesaje şi eu,  şi ei (deputaţii PD) primesc mesaje ca nu cumva să vorbească cu cineva din Pro Moldova şi Doamne fereşte să părăsească partidul”, mai spune Candu.
 
Similare
RECOMANDĂRI