Andrian Candu: Această vizită este una istorică. Am simţit ca niciodată suportul deplin al SUA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrian Candu: Această vizită este una istorică. Am simţit ca niciodată suportul deplin al SUA

 ”Această vizită este una istorică luând în calcul componenţa şi formatul în care se desfăşoară, pentru că vine în susţinerea proiectului de cooperare regională, lansat la Chişinău împreună cu Georgia şi Ucraina, în faţa provocărilor şi riscurilor cu care ne confruntăm, inclusiv legat de securitate în raport cu Federaţia Rusă. Sunt bucuros că am fost auziţi”, a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, la un eveniment organizat de American Foreign Policy Council (Consiliul american pentru politică externă) în Congresul SUA.

Andrian Candu a menţionat că, în timpul întrevederilor avute, a primit mesaje de suport pentru tot ceea ce face Republica Moldova şi celelalte state pentru a deveni într-o zi membre ale UE şi state unde valorile democraţiei sunt la ele acasă.

”Astăzi, aici, am simţit ca niciodată suportul SUA. Suntem încurajaţi să continuăm cooperarea pe care am început-o la Chişinău între Moldova, Georgia şi Ucraina. Ne va fi mai uşor împărtăşind experienţa să devenim într-o zi membri ai Uniunii Europene”, a spus preşedintele Parlamentului.

Andrian Candu a menţionat că acest proiect este un bun început pentru a trasa noile interese şi pentru a identifica soluţii în regiune pentru diminuarea influenţei Federaţiei Ruse, inclusiv pe dimensiunea de combatere a propagandei, dezinformării, eliberarea teritoriilor ocupate şi nu în ultimul rând - securitate energetică. În acest context, suportul deplin şi activ al SUA este foarte important, a subliniat preşedintele Parlamentului, amintind că rezoluţiile în susţinerea Moldovei din Congresul Statelor Unite, precum şi votul de la ONU de săptămâna trecută sunt acte politice în baza cărora se formează acţiunile ulterioare ale politicii americane.

Cei trei preşedinţi de Parlamente dinR.Moldova, Georgia şi Ucraina,  susţinuţi de speakerul din Lituania şi vicepreşedintele Parlamentului Poloniei discută la Washington despre riscurile de securitate generate de prezenţa nesancţionată a trupelor ruseşti în zonă, războiul hibrid, drepturile omului, securitatea energetică în Estul Europei, precum şi reformele implementate şi parcursul european al celor trei state.

Similare
RECOMANDĂRI