Andrian Candu a promulgat modificările la Codul Audiovizualului
Sursa foto:Sputnik Moldova Vizualizari:

Andrian Candu a promulgat modificările la Codul Audiovizualului

Decretul de promulgare a legii pentru modificarea şi completarea Codului Audiovizualului a fost semnat astăzi de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, după ce Curtea Constituţională a constatat circumstanţele care justifică interimatul funcţiei de şef al statului pentru promulgarea acestei legi, transmite IPN.

Proiectul de modificare a Codului Audiovizualului, propus de către deputaţii Partidului Democrat şi cei ai Grupului parlamentar Popular European, a fost votat repetat joi, 7 decembrie, de către Parlament, în două lecturi. În Codul Audiovizualului sunt incluse noi norme prin care, potrivit autorilor, se asigură protecţia consumatorului de informaţie de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior. Un alt scop evidenţiat este neadmiterea  provocărilor cu caracter mediatic îndreptate împotriva Republicii Moldova.

În lege este prevăzută transmisia programelor de televiziune şi radio cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic doar care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum şi în statele care au ratificat Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Curtea Constituţională a constatat circumstanţele care justifică interimatul funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova pentru promulgarea legii în cauză în data de 5 ianuarie.
Similare