Andrei Năstase: Vom merge cu un singur candidat al blocului ACUM pentru a câştiga primăria Chişinăului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Năstase: Vom merge cu un singur candidat al blocului ACUM pentru a câştiga primăria Chişinăului

Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr şi actualul ministru al afacerilor interne, Andrei Năstase, spune că blocul ACUM va merge unit la alegerile locale în municipiul Chişinău, aşa cum o face pentru celelalte localităţi din Republica Moldova. În plus, formaţiunea este decisă să câştige din nou fotoliul de edil al capitalei, aşa cum s-a întâmplat în alegerile locale din anul 2018. Andrei Năstase nu a spus direct că el va fi candidatul înaintat de blocul ACUM, însă a spus că „este clar cine va fi înaintat de formaţiune”. Declaraţiile au fost făcute în platoul emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4.

„Noi pur şi simplu nu avem dreptul să pierdem aceste alegeri, iar pentru a le câştiga, trebuie să fim uniţi, trebuie să atragem în jurul nostru toate forţele democratice europene, astfel încât socialiştii să nu aibă nicio şansă de a câştiga acest scrutin”, a declarat Andrei Năstase.

Potrivit lui, va fi o mare problemă dacă scrutinul pentru fotoliul de primar al capitalei va fi câştigat de socialişti. „Dacă câştigă socialiştii, republica asta nu are viitor. Dacă socialiştii mai câştigă şi capitala, Republica Moldova e sortită eşecului. De asta, absolut toţi trebuie să înţeleagă că scrutinul din 20 octombrie este vital pentru capitală şi pentru Republica Moldova”, spune şeful MAI.

Andrei Năstase spune că blocul ACUM trebuie să facă pe viitor în aşa fel ca să nu mai depindă de majorităţi conjuncturale, situaţionale. „Trebuie să mergem să demonstrăm electoratului că suntem cei mai buni, că noi suntem cei care vom duce Republica Moldov în rândul statelor civilizate, cu economie funcţională, cu stat de drept, cu oameni reveniţi acasă. Astea sunt realităţile. Este foarte important să spunem lucrurilor pe nume”, a declarat preşedintele PPDA.

În acelaşi timp, Maia Sandu la un alt post de televiziune a declarat că Andrei Năstase este candidatul clocului ACUM la şefia capitalei Republicii Moldova.

Alegerile locale vor avea loc pe 20 octombrie.
Similare
RECOMANDĂRI