Andrei Năstase: Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon caută soluţii pentru a amâna alegerea primarului general al Chişinăului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Năstase: Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon caută soluţii pentru a amâna alegerea primarului general al Chişinăului

Preşedintele PDM Vlad Plahotniuc şi liderul neoficial al PSRM Igor Dodon caută soluţii pentru a amâna alegerea primarului general al Chişinăului de către chişinăuieni. De această părere este Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, copreşedintele al blocului ACUM, în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Politicianul este de părere că se caută soluţia ca edilul să fie ales de un consiliu. „Ce înseamnă să se înţeleagă Plahotniuc şi Dodon să anuleze alegerea de către oameni a primarului Chişinăului şi să o ducă în obscuritatea unor consilii, aşa cum era pe timpuri?”, se întreabă liderul PPDA.

De asemenea, Andrei Năstase mai menţionează că Blocul ACUM nu îşi doreşte alegeri anticipate, dar dacă acest lucru se va produce, va merge la alegători pentru „a le explica cum stau lucrurile, cine a făcut o alianţă pentru a paraliza activitatea Parlamentului, cine nu a vrut să iasă la serviciu”, a afirmat politicianul.

Andrei Năstase se întreabă de ce Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor nu-şi asumă guvernarea, dacă în spaţiul public sunt lansate mesaje că Blocul ACUM s-ar face vinovat de situaţia creată.

Despre adresarea la Curtea Constituţională de către preşedintele Igor Dodon pentru a fi stabilită data când şeful statului va putea dizolva Parlamentul în caz că nu se va forma o majoritate parlamentară, Andrei Năstase spune că Igor Dodon nu ar fi trebuit să se adreseze Înaltei Curţi pentru că în Constituţie scrie clar care sunt paşii care trebuie urmaţi, transmite IPN.
Similare
RECOMANDĂRI