Andrei Năstase: Se încearcă fraudarea alegerilor prezidenţiale prin modificări abuzive la Codul Electoral
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Năstase: Se încearcă fraudarea alegerilor prezidenţiale prin modificări abuzive la Codul Electoral

Preşedintele Partidului platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase susţine că prin modificările aduse la Codul Electoral şi votate de Parlament în primă lectură în sesiunea primăvară-vară, se încearcă fraudarea alegerilor prezidenţiale din 1 noiembrie.

„Modificările la Codul electoral au comportat un caracter netransparent încă de la etapa acumulării propunerilor de ajustare a cadrului legal de către Comisia Electorală Centrală”, notează Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Liderul PPDA spune că pentru partidul pe care îl reprezintă se arată îngirjorat de reducerea duratei timpului de votare şi modul de reflectare a alegerilor de către mass-media cu acordarea unor drepturi suplimentare Consiliului Audiovizualului.

„Platforma DA consideră că toate aceste modificări diminuiază substanţial standardele democratice în Republica Moldova şi sfidează angajamentele asumate în faţa partenerilor internaţionali, inclusiv Uniunea Europeană. În condiţiile în care mai multe propuneri de modificare a legislaţiei electorale nu îmbunătăţesc procedurile electorale ci le limitează, facilitând fraudarea alegerilor, considerăm că adoptarea acestora în ajunul scrutinului prezidenţial este categoric inadmisibilă”, a adăugat Năstase.
Similare
RECOMANDĂRI