Andrei Năstase: Preocuparea noastră este nu doar demiterea Guvernului Chicu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Năstase: Preocuparea noastră este nu doar demiterea Guvernului Chicu

Platforma DA nu îşi pune problema cine va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, pe care o pregăteşte Platforma. În acest sens, liderul PDA, Andrei Năstase, a declarat la Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, că nu va accepta alianţe obscure doar de dragul demiterii acestui Guvern.

„Nu acceptăm să facem alianţe obscure de dragul dării jos a unui Guvern. Preocuparea noastră este nu doar darea jos a unui Guvern ci şi instalarea unui Guvern pro european”, declară Năstase.

Năstase spune că Platforma DA are cel puţin trei candidaturi pentru funcţia de prim-ministru, iar una din aceste candidaturi ar fi fost numită în această funcţie încă în iunie 2019, dacă „unii colegi” nu ar fi insistat.

„Nu ne punem problema cine va vota, oricine doreşte bine acestei ţări trebuie să voteze.  Se vehiculează fel de fel de scenarii, se împart funcţii, se garantează candidaturi a prezidenţiale.  Hoţii de ieri astăzi sunt democraţi şi cinstiţi”, a subliniat Năstase.

Întrebat dacă nu va avea o problemă cu faptul că moţiunea va fi votată şi de Partidul Şor şi de deputaţii grupului Pro Moldova, care ulterior vor vota şi pentru următorul Guvern, Andrei Năstase spune:

„În comparaţie cu alte formaţiuni politice, care cel mai probabil din calcule prezidenţiale doresc să stea deoparte de o asemenea asumare istorică, pentru noi imaginea noastră contează mai puţin atâta vreme cât asistăm neputincioşi cum se întorc bandiţii, cum se reiau schemele de coruţie, cum manipularea şi corupţia pun stăpânire pe ţara noastră. Propunerea noastră a fost pentru toţi deputaţii”.

Ce ţine de moţiunea de cenzură, Andrei Năstase spune că documentul este pe punctul de a fi finalizat şi va fi prezentat „în momentul oportun şi cel mai benefic pentru oameni”.
Similare
RECOMANDĂRI