POLITIC

Andrei Năstase: PPDA nu va negocia cu grupul Pro Moldova profilul viitorului cabinet de miniştri

Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, spune că formaţiunea politică nu va negocia cu grupul Pro Moldova profilul viitorului cabinet de miniştri de la Chişinău, în eventualitatea în care Guvernul Chicu va fi demis. Năstase recunoaşte că partidul său este gata să-şi asume şefia viitorului Executiv, dar spune că noua echipă guvernamentală nu va fi negociată cu grupul Candu.

Ieri, liderul Pro Moldova, Andrian Candu anunţa că deputaţii grupului său parlamentar sunt gata să voteze pentru demiterea guvernului Chicu, iar acum au loc discuţii privind schimbarea configuraţiei politice din Ăarlament.

„Discuţii cu celelalte partide de opoziţie sunt, ele nu sunt negocieri, sunt discuţii ca între colegi, şi încercăm să găsim limbă comună nu doar în privinţa demiterii acestui guvern, fiindcă asta este cel mai simplu, să-I demiţi pe aceştia şi să-I trimiţi la plimbare. ce facem după”, a spus Andrian Candu.

Mai mult, Andrian Candu spune că, alături de forţele de dreapta din Parlament, este gata să voteze o nouă echipă guvernamentală, dacă aceasta va fi condusă de liderul PPDA, Andrei Năstase.

„Am auzit că dnul Năstase vrea să fie prim-ministru, nicio problemă îl votăm pe dlui ca prim-ministru. contează care este echipa guvernamentală, contează ce va face acest guvern”, a declarat Andrian Candu.

„ Nişte afirmaţii foarte bogate în retorică propagandistică, dar le găsim complet lipsite de conţinut şi de substanţă. Platforma DA nu poate discuta principii cu dnul Candu, pentru că acest domn nu are principii”, a spus Andrei Năstase.

În acelaşi timp, liderul PPDA spune că formaţiunea sa este gata să-şi asume guvernarea.

„Această majoritate validată de votul pentru legile pe care platforma Da le aduce în parlament, poate vota un cabinet al Platformei DA, cu un prim-ministru şi o listă completă de miniştri formulată de către PPDA”, a precizat Andrei Năstase.

Potrivit legii, demiterea guvernului Chicu şi învestirea unui alt Executiv ar fi posibilă cu voturile a cel puţin 51 de deputaţi. În prezent, coaliţia majoritară PD-PSRM este formată din 52 de deputaţi.