Andrei Năstase: PPDA are un candidat pentru alegerile prezidenţiale, însă...
Sursa foto:Moldova Vizualizari:

Andrei Năstase: PPDA are un candidat pentru alegerile prezidenţiale, însă...

Platforma DA are un candidat pentru alegerile prezidenţiale din 2020. Acesta a fost anunţul făcut de liderul PPDA Andrei Năstase, care a subliniat, însă, că este gata să susţină un candidat apartinic.

„Pentru alegerile prezidenţiale, planificate pentru 2020, Platforma DA are şi poate înainta propriul candidat, fiind gata, în contextul creării unui front comun larg pro european şi naţional să susţină un candidat comun nepartinic”, se spune în declaraţia semnată astăzi în urma Consilului Politic al PPDA.

Întrebat dacă asta înseamnă că, dacă Maia Sandu îşi va înainta candidatura, PPDA o va susţine sau nu în acest scrutin, Andrei Năstase a evitat să răspundă franc.

„PPDA este promotoarea ideii de unitate a forţelor democratice, pro europene, naţionale. Având un cadidat al PPDA suntem dispuşi, însă, să susţinem, pentru a fi siguri de o reuşită în scrutinul prezidential, şi un candidat apartinic”, a spus Andrei Năstase.

Totuşi, Andrei Năstase a evitat să spună cine este acel candidat pe care îl are PPDA: „Veţi afla cât se poate de curând”.

De asemena, Andrei Năstase nu a răspuns cu exactitate nici la întrebarea jurnaliştilor legată de alegerile parlamentare  din circumcripţia din Hînceşti, subliniind doar că „PPDA este pregătit să participle la orice scrutin”.

Amintim că şi Maia Sandu a declarat anterior că nu este exclus ca în alegerile prezidenţiale să candideze şi ea, dar şi Andrei Năstase.
Similare
RECOMANDĂRI