Andrei Năstase: Platforma DA şi PAS au avut o primă rundă de discuţii despre demiterea Guvernului Chicu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Năstase: Platforma DA şi PAS au avut o primă rundă de discuţii despre demiterea Guvernului Chicu

Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Platforma Demnitate şi Adevăr au avut o discuţie despre  demiterea Guvernului Chicu. Mai mult, PPDA a înaintat PAS-ului o candidatură la funcţia de premier, însă PAS nu a oferit, deocamdată, un răspuns privind susţinerea acesteia. Declaraţii în acest sens au fost făcute de liderul PPDA Andrei Năstase în cadrul emisiunii Punctul pe AZi.

„Potrivit Constituţiei, moţiunea de cenzură necesită 26 de mandate. Platforma DA a elaborat-o, a iniţiat-o, am avut un şir de discuţii cu colegii noştri. De ceva timp a fost prezentată colegilor de la PAS. Tot aşteptăm un răspuns dacă vor semna această moţiune. Astăzi, am avut un tur de discuţii cu colegii noştri de la PAS. Din păcate, nu am auzit un răspuns ferm cu privire la susţinerea noastră, în situaţia în care vom avea numărul necesar de voturi, excluzând voturile grupului Şor, pentru că aşa se insistă în spaţiul public. Nu am avut un răspuns foarte clar dacă va fi sau nu va fi susţinut un candidat al nostru la funcţia de premier, care să prezinte o garnitură de miniştri, din care vor face parte, neapărat, cei mai buni oameni ai momentului”.

Întrebat cine este acea candidatură a Platformei DA, având în vede că anterior Andrei Năstase a declarat că PPDA are cel puţin 3 candidaturi pentru funcţia de premier, liderul Platformei spune că încă nu s-a luat o decizie în acest sens. Andrei Năstase dă de înţeles că mizează pe susţinerea PAS, declarând că PPDA merge în continuare pe formula pe care cetăţenii au votat, adică PAS şi PPDA, ca şi bloc.

„Aşteptăm un răspuns de la PAS.Sper că nu va întârzia şi sper că nu se vor căuta pretexte”, a subliniat Năstase.
 
Similare
RECOMANDĂRI