Andrei Năstase: Nu purtăm discuţii neoficiale cu PSRM
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Năstase: Nu purtăm discuţii neoficiale cu PSRM

Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, copreşedintele blocului ACUM, Andrei Năstase, spune că formaţiunea pe care o reprezintă nu poată discuţii neoficiale cu Partidul Socialiştilor privind o eventuală colaborare în Parlament. „Aşa cum am declarat şi anterior, scopul este ca totul să fie făcut la vedere”. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Blocul ACUM pledează pentru transparenţă la cele mai înalte cote pentru că de asta are nevoie Republica Moldova. E suficient că 28 de ani totul s-a făcut în obscuritate, pe ascuns, pe la cafenele, pe la baruri”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul PPDA îndeamnă socialiştii să revină la o declaraţie a lor din anul 2016 care avea acelaşi subiect de deoligarhizare pe care îl propune blocul ACUM, să o actualizeze pentru a fi votată în comun de deputaţii PSRM şi ACUM. „Pentru aceasta este nevoie de voinţă politică, de dragoste faţă de această ţară şi de curaj. Nu trebuie nici structuri, nici împărţeală, nici speakeri, nici guverne minoritare, majoritare, funcţionale, nefuncţionale. Avem nevoie de voinţă politică”, spune politicianul.

În opinia lui, se fac tărăgănări şi toate aceste tărăgănări duc la dizolvarea Parlamentului. „Le-am cerut socialiştilor să facă un angajament că nu vor face alianţă, coaliţie, majoritate cu cel care a uzurpat puterea în Republica Moldova, cu cel care îi ţin prizonieri pe ei, iar prin intermediul lor şi această ţară”, a menţionat Andrei Năstase referindu-se la Partidul Democrat, condus de Vladimir Plahotniuc.

De asemenea, copreşedintele ACUM a atras atenţia asupra faptului că, deşi a obţinut cele mai multe mandate de deputat după alegerile din 24 februarie, Partidul Socialiştilor niciodată nu a ieşit în spaţiul public să spună că pretinde la funcţia de premier şi că vrea să-şi asume guvernarea. În schimb, spune politicianul, PSRM vrea să deţină controlul asupra unor structuri de forţă cum este Ministerul Apărării şi SIS.
Similare
RECOMANDĂRI