Andrei Năstase: Nu e atât de uşor să construieşti un bloc politic bazat pe integritate
Sursa foto:Europa Libera Vizualizari:

Andrei Năstase: Nu e atât de uşor să construieşti un bloc politic bazat pe integritate

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, explică întârzierea acţiunilor în ceea ce priveşte formarea unui bloc comun cu Partidul Acţiune şi Solidaritate al Maiei Sandu prin faptul că nu este atât de uşor să se construiască un bloc bazat pe integritate, profesionalism şi caracter.

 Declaraţia a fost făcută în cadrul unei emisiuni la TV8, transmite IPN. Preşedintele Platformei DA recunoaşte că ar fi putut fi gestionate lucrurile mult mai bine.

„Această reţinere s-a înregistrat pentru că sunt două formaţiuni care au aceleaşi obiective, deziderate, năzuinţe, dar care au oameni diferiţi, care au anumite reţineri. Nu e atât de uşor să construieşti un bloc pe care îl vrei bazat şi pe integritate, şi pe profesionalism, şi pe caracter”, a spus el.

Potrivit lui Andrei Năstase, la formarea unui asemenea bloc, procesele sunt mai îndelungate pentru că au la bază elaborarea unor mecanisme clare de desemnare a oamenilor în funcţii.

Andrei Năstase susţine că discuţiile pe marginea formării blocului vor fi luate după ce Maia Sandu va reveni de la Bruxelles unde se află cu o vizită.

„Dacă nu se va produce în următoarele săptămâni şi dacă lucrurile vor continua aşa cum au avut loc la prezidenţiale, eu sunt cel care nu mă opreşte nimic să mai pun piciorul în prag”, a menţionat preşedintele PPDA.

Andrei Năstase mai spune că Platforma DA are un acord de colaborare semnat cu PAS, care prevede paritate, egalitate, reciprocitate.

„Din ambele tabere se va insista pe integritate, pe profesionalism, caracter, rezistenţă, capacitate de a lupta, de a face politici şi norme. Există din partea celor două echipe ale PPDA şi PAS bună intenţie şi vine şi ziua în care va exista şi o mai bună prezentare către public”, a afirmat liderul PPDA.

Similare
RECOMANDĂRI