Andrei Năstase, despre alianţa PSRM-ACUM: Dacă crede cineva că poate prelua, pe exemplul lui Plahotniuc, instituţiile statului, le poate captura sau le poate partaja politic, greşeşte
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Năstase, despre alianţa PSRM-ACUM: Dacă crede cineva că poate prelua, pe exemplul lui Plahotniuc, instituţiile statului, le poate captura sau le poate partaja politic, greşeşte

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, infirmă temerile exprimate de mai mulţi reprezentanţi ai societăţii că Partidul Socialiştilor şi liderul său informal, preşedintele Igor Dodon, ar prelua controlul asupra mai multor instituţii, inclusiv SIS şi CNA.

Trebuie să vă asigur că atât timp cât sunt eu prin preajmă, derapajele care s-au produs, cu tot felul de ”plahotniuci”, nu se vor mai produce în ţara asta. Dacă crede cineva că poate prelua, pe exemplul lui Plahotniuc, instituţiile statului, le poate captura sau le poate partaja politic, greşeşte. Vă asigur că şi eu, şi Maia Sandu, vom veghea foarte atent ca aceste lucruri să nu se producă. Deocamdată, nu avem motive să credem că se întâmplă. Cel puţin la suprafaţă, nu se vede nimic. În momentul în care vom sesiza un asemenea comportament, va fi făcut public fără nicio ezitare”, a declarat Andrei Năstase, într-un interviu pentru Radio Chişinău.  

În ceea ce priveşte relaţiile din cadrul Blocului ACUM, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr a declarat că nu există tensiuni, ”pentru că suntem preocupaţi să luăm măsuri pentru oameni şi nu ne permitem să pierdem vremea cu certuri în familie”, după cum a precizat Andrei Năstase.

Referitor la propunerea socialiştilor de a semna un acord de colaborare cu Blocul ACUM şi de a scoate din dezbaterile publice subiectele de geopolitică, Andrei Năstase a declarat că priorităţile actualei guvernări sunt combaterea corupţiei şi reclădirea statului de drept.

Ceea ce ne preocupă pe noi este altceva decât geopolitica. Priorităţile actualei guvernări, şi vorbesc întâi de toate de Blocul ACUM, transcend graniţele dintre opiniile opuse ale forţelor care fac parte din această majoritate, formată din Blocul ACUM şi PSRM, asta însemnând combaterea corupţiei, reclădirea statului de drept, instaurarea plenară a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale oamenilor, iar toate astea nu ţin de geopolitică. (…) În ce priveşte Platforma Demnitate şi Adevăr şi întreg Blocul ACUM, noi rămânem ancoraţi pe dimensiunea pro-europeană, este foarte clar că ne dorim un parteneriat strategic cu România şi ne dorim să-l dezvoltăm, dar nu strigând pe la colţuri, nu prin retorică, o să-l dezvoltăm prin fapte concrete”, a declarat Andrei Năstase.

Similare
RECOMANDĂRI