Analist român: Problema lui Putin în R. Moldova este că actorii săi sunt slabi. Este nemulţumit de capacitatea lui Igor Dodon
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Analist român: Problema lui Putin în R. Moldova este că actorii săi sunt slabi. Este nemulţumit de capacitatea lui Igor Dodon

Federaţia Rusă are un rol major în criza politică creată la Chişinău, iar deznodământul ei este şi în funcţie de „cât de departe va dori să meargă Moscova”. Deocamdată, Rusia nu are uneltele necesare pentru a înclina balanţa politică la Chişinău în favoarea sa, deoarece Igor Dodon este un politician slab şi nu poate îndeplini ambiţiile Kremlinului, spre marea nemulţumire a lui Putin. Opinia aparţine analistului politic de la Bucureşti, Cristian Pârvulescu.

Acesta a declarat în cadrul emisiunii „Puntul pe AZi” de la TVR Moldova că Rusia nu a încetat să se implice în treburile statelor ex-sovietice, iar R. Moldova nu este o excepţie în acest sens.

„Problema lui Putine este că actorii săi în Moldova sunt slabi, mediocri. Aceştia nu-şi pot îndeplini destul de bine rolul. Probabil Putin este nemulţumit de Igor Dodon şi de capacitatea sa politică, dar nu are alternative la momentul de faţă, nici nu mai vorbim de Şor”, a spus Cristian Pîrvulescu.

„Rusia încearcă să intervină,dar nu prea are instrumente. Ceea ce face, însă, este să distribuie teorii ale conspiraţiei prin reţelele sale şi să creeze o stare de disconfort la nivelul societăţii şi în ape tulburi se poate oricând pescui uşor”, a menţionat acesta.

Pîrvulescu s-a referit şi la noua alianţă creată în Parlament afirmând că Igor Dodon, Ilan Şor şi Vlad Plahotniuc se reunesc în faţa pericolului alegerilor parlamentare anticipate în urma cărora toţi trei ar putea suferi pierderi serioase.

„Este vorba despre o alianţă conjuncturală dintre cei trei – Dodon, Plahotniuc şi Şor. Relaţiile lor au fost întodeauna concurenţiale, dar acum nevoia i-a unit împreună, chiar dacă un an şi jumătate în urmă erau cu cuţitele pe masă”, a mai menţionat anaistul român.
Similare
RECOMANDĂRI