Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ana Guţu: „Blocul politic ACUM să nu meargă în pădure, dacă se teme de lupi”

Ana Guţu, prim-vicepreşedintele Partidului Unităţii Naţionale, spune că nu este avocata democraţilor. dar îndeamnă blocul ACUM să nu meargă în pădure, dacă îi este frică de lupi. Declaraţia a fost făcută la emisiunea Punctul pe AZi, de la TVR Moldova, în contextul crizei politice din Republica Moldova.

„Acuma nu sunt avocatul diavolului sau a PDM, dar blocul ACUM, ţinând cont de ceea ce a promovat în campania electorală, da, ei trebuie să meargă cu socialiştii. În campanie au spus că noi vrem să-l dăm jos pe Plahotniuc. Nu-ţi place că PSRM şi-a adus aminte de limba rusă, a doua limbă oficială, nu-ţi place că PSRM insistă pe neutralitatea statului, care este un bluf. Păi, dar tu ai promis alegătorilor că vrei să-l demantelezi pe Plahotniuc şi regimul. Du-te şi fă alianţă cu PSRM. Tu te temi să nu dispari, te temi să nu dispari dacă faci alianţă cu PDM, că uite unde a ajuns Filat. Păi, domnule, dacă te temi de lupi, nu merge în pădure. Dacă nu vrei să-ţi asumi responsabilităţi politice, nu fă politică”, a declarat Ana Guţu.
 
„I-ar putea costa foarte mult o alianţă cu socialiştii. Ar putea fi taxaţi foarte dur ulterior de o parte a electoratului”, a adăugat Vasile Munteanu, jurnalist TVR MOLDOVA.
 
„Eu una nu pot să înţeleg, domnule Munteanu. Eu nu pot să înţeleg de ce să te temi de coaliţia cu PDM, că cică aceştia ne vor distruge, dar mă duc cu PSRM. Aceştia sunt oiţe blânde pe pajişte?”, a mai subliniat Ana Guţu.
 
Fostul vicepreşedinte al Parlamentului, Valeriu Ghileţchi, este de părere că lupta până în ziua alegerilor este firească pentru o societate democratică. „A doua zi ai băgat sabia în teacă, te-ai aşezat la masă şi discuţi cum guvernezi ţara. Mie mi se părea mai compatibilă platforma blocului ACUM şi a PDM. O coaliţie în care să fie partajată puterea executivă exact în jumătate. Guvernează ţara, demonstrează că o poţi face bine, demonstrează că ai miniştri integri, competenţi. Mie mi se pare că ne îndreptăm, totuşi, spre alegeri anticipate”.
Similare
RECOMANDĂRI