Ambasadorul SUA la întâlnirea cu Igor Dodon a încurajat continuarea progresului reformelor vitale din sectorul justiţiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ambasadorul SUA la întâlnirea cu Igor Dodon a încurajat continuarea progresului reformelor vitale din sectorul justiţiei

Ambasadorul Hogan şi Preşedintele Dodon s-au întâlnit pe 9 iunie pentru a discuta o serie de aspecte.

Ambasadorul Hogan a reiterat sprijinul continuu pentru Republica Moldova în abordarea pandemiei de COVID-19. Preşedintele şi Ambasadorul au discutat despre importanţa păstrării independenţei instituţiilor financiare cheie, inclusiv a Băncii Naţionale a Moldovei şi importanţa colaborării constructive cu donatorii internaţionali pentru a ajuta Republica Moldova să depăşească prezenta criză economică, se arată într-o postare pe pagina Ambasadei SUA de la Chişinău.

Ambasadorul a încurajat continuarea progresului reformelor vitale din sectorul justiţiei, aşa cum sunt prezentate în planul de acţiuni al Guvernului din noiembrie 2019 şi de grupul de lucru SUA-Moldova privind buna guvernare şi statul de drept. Ambasadorul a evidenţiat eforturile Statelor Unite de a promova consolidarea instituţiilor democratice şi statului de drept în Republica Moldova.

Despre întâlnirea cu ambasadorul american a scris şi Igor Dodon. Şeful statului a menţionat: „Am abordat un spectru larg de subiecte privind agenda relațiilor bilaterale, subliniind interesul Republicii Moldova în consolidarea acestora. Totodată, am discutat despre situația epidemiologică și eforturile țărilor noastre în combaterea infectării cu virusul de tip nou COVID-19. Am reiterat poziția fermă a președinției privind promovarea în continuare a politicii externe echilibrate.”
Similare
RECOMANDĂRI