Ambasadorul Marii Britanii la Chişinău, convocat la Ministerul de Externe în legătură cu deplasarea lui Krasnoselski
Sursa foto:Army.md Vizualizari:

Ambasadorul Marii Britanii la Chişinău, convocat la Ministerul de Externe în legătură cu deplasarea lui Krasnoselski

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii în Republica Moldova, Lucy Joyce, a fost convocat astăzi la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene pentru a aduce clarificări suplimentare pe marginea deplasării recente în Marea Britanie a liderilor transnistreni, se arată într-un comunicat al diplomaţiei moldoveneşti.

Şefa misiunii diplomatice britanice a confirmat faptul că deplasarea în cauză a purtat un caracter privat şi că organizatorul acesteia a fost „Oxford Union”, o asociaţie studenţească specializată în organizarea unor dezbateri pe diverse teme de interes academic. Totodată, ea a ţinut să sublinieze că reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe al Marii Britanii au profitat de această ocazie pentru a le comunica direct liderilor de la Tiraspol poziţia oficială a Guvernului britanic, potrivit căreia conflictul transnistrean urmează să fie soluţionat cu respectarea principiului suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi atribuirii unui statut special regiunii transnistrene.

În acest context, a fost reiterată disponibilitatea autorităţilor britanice de a sprijini, în continuare, eforturile întreprinse în acest sens cu implicarea actorilor internaţionali, în particular, prin promovarea diferitor proiecte menite să contribuie la întărirea încrederii şi apropierea dintre cele două maluri ale Nistrului.

Menţionăm că, anterior, aşa-numitele structuri administrative de la Tiraspol au prezentat această vizită drept una de stat şi oficială.
Similare