Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alegeri prezidenţiale România 2019. Vineri începe campania electorală pentru turul doi

Mâine începe campania electorală pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale din România. Votul are loc în ţară pe 24 noiembrie, iar în străinătate între 22 şi 24 noiembrie. Potrivit rezultatelor finale ale BEC, în turul întâi Klaus Iohannis a obţinut aproape 38 de procente, iar Viorica Dăncilă peste 22 la sută dintre voturi.

Biroul Electoral Centrala a dat publicităţii rezultatele finale ale alegerilor din turul întâi al prezidenşialelor. Au participat la vot puţin peste 50 la sută din totalul alegatorilor, o prezenţă similară cu cea din turul întâi al prezidenţialelor din 2014. Klaus Iohannis a fost preferat de 37.82 la sută dintre alegători, iar Viorica Dăncilă de 22 ,26.Cei doi se vor confrunta în turul doi. Campania electorală  începe vineri, 15 noiembrie şi se termină sâmbătă, 23 noiembrie la ora 07,00. Cei doi contarcandidaţi nu se vor confrunta în tardiţionala dezbatere televizată, dar se duelează prin conferinţe de presă de la sediile partidelor care îi susţin.

Turul doi al alegerilor prezidenţiale se va desfăşura în ţară duminică, 24 noiembrie. Alegătorii din străinătate vor putea merge la urne de vineri, 22 noiembrie, până duminică 24 noiembrie.

Similare
RECOMANDĂRI