Alexandru Tănase despre tăcerea Partidului Democrat: „Este un joc mult prea important ca să îl abandoneze aşa”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alexandru Tănase despre tăcerea Partidului Democrat: „Este un joc mult prea important ca să îl abandoneze aşa”

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, consideră retragerea Partidului Democrat din spaţiul public, dar şi din negocierile pentru formarea unei coaliţii, un element strategic al partidului. Ceea ce se întâmplă acum ar fi un joc mult prea important pentru democraţi, ca să îl abandoneze în voia sorţii, a spus Tănase în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova.

„Partidul Democrat s-a retras din discuţiile publice din moment ce toţi au declarat că nu vor să facă coaliţie cu ei şi au adoptat o strategie, inteligentă din perspectiva mea, îi lasă pe ceilalţi să joace şi să piardă puncte. Atât socialiştii cât şi blocul ACUM au încercat să mimeze pentru societate şi pentru opinia publică o intenţie pe care nu ar fi crezut-o nimeni, o intenţie de a face un Guvern,” a declarat fostul preşedinte al Curţii Constituţionale.
 
Tănase este convins că PDM are propria strategie în această competiţie. „Nu vă imaginaţi că PDM s-a retras şi au plecat toţi deputaţii la munte sau la mare. Ceea ce se întâmplă este un joc mult prea important ca să îl abandonezi aşa, în voia sorţi, şi să priveşti la televizor ce se întâmplă, nu cred că cineva la modul serios ia în calcul o asemenea ipoteză. Cel mai probabil este un element al strategie la care au recurs ei. Spre deosebire de cei de la ACUM şi chiar de socialişti, cei de la PDM sunt cei mai experimentaţi în negocieri şi în jocurile puterii, deoarece sunt oameni care au trecut prin multe încercări, au făcut şi au desfăcut multe Guverne şi sigur că ei au propria strategie în această competiţie.”
 
În legătură cu dizolvarea Parlamentului, Tănase a declarat că CC a stabilit în 2013 că în termen de trei luni de zile din momentul în care apar circumstanţele care justifică sau impun formarea unui nou Guvern, preşedintele este obligat să dizolve acel Parlament, în cazul în care nu este investit un nou Guvern. Termenul limită este 9 iunie, de a dizolva Parlamentul ales la data de 24 februarie 2019.
Similare
RECOMANDĂRI