Alexandru Tănase: Am acceptat funcţia de ministru al Justiţiei fiindcă nu sunt de acord cu multe lucruri din sector
Sursa foto:justice.gov.md Vizualizari:

Alexandru Tănase: Am acceptat funcţia de ministru al Justiţiei fiindcă nu sunt de acord cu multe lucruri din sector

Noul ministru al Justiţiei, Alexandru Tănase, spune că a acceptat propunerea de a ocupa funcţia deoarece nu este de acord cu foarte multe lucruri în acest sector şi crede că fiecare trebuie să folosească orice oportunitate pentru a face o schimbare spre bine, acolo unde este posibil.

„Pentru mine a fost o provocare această invitaţie de a face parte din Guvern, anume pe domeniul justiţiei. Am acceptat propunerea, deoarece nu sunt de acord cu foarte multe lucruri în acest sector şi cred că fiecare trebuie să folosească orice oportunitate de a face o schimbare spre bine, acolo unde este posibil”, a declarat Alexandru Tănase.

Anterior, Alexandru Tănase a deţinut funcţia de ministru al Justiţiei între septembrie 2009 şi mai 2011. În această perioadă, el a iniţiat reforma justiţiei, promovând schimbarea statutului specialiştilor din domeniul avocaturii, notariatului, executărilor judecătoreşti, aceştia devenind liberi profesionişti. O altă modificare relevantă a fost efectuată în structura instanţelor de judecată, fiind lichidate cele specializate economice şi militare. De asemenea, a fost sporit gradul de responsabilitate al judecătorilor.

Alexandru Tănase este membru al Comisiei de la Veneţia din iunie 2017. El şi-a încheiat mandatul de preşedinte al Curţii Constituţionale în mai 2017, unde a activat din 2011, când a renunţat la funcţia de ministru al Justiţiei.
 

Similare