Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alexandru Slusari: Igor Dodon este preocupat cu al doilea mandat. Data alegerilor prezidenţiale e competenţa exclusivă a Parlamentului

Alegerile prezidenţiale din Republica Moldova ar putea avea loc pe 1 noiembrie. Cel puţin aşa îşi doreşte Igor Dodon care a declarat dimineaţă că va propune acestă dată pentru a fi votată de Parlament. În această după-amiază, deputaţii PSRM au şi prezentat proiectul de lege.

IGOR DODON, preşedintele Republicii Moldova: „Am auzit mai multe voci, care încep să speculeze că noi vom încerca să amânăm, pentru anul viitor sau să facem alte mişcări pentru a rămâne cât mai mult în funcţie. Pentru a scoate aceste speculaţii şi a da un mesaj clar societăţii am decis să propun Parlamentului, să numească prin hotărâre de Parlament, data de 1 noiembrie, ziua alegerilor prezidenţiale”.

 Preşedintele a declarat că alegerile prezidenţiale pot avea loc în intervalul 23 octombrie – 23 noiembrie. Solicitaţi de TVR MOLDOVA să comenteze propunerea şefului statului, reprezentanţii PPDA spun că Igor Dodon este deja cu gândul la al doilea mandat.

ALEXANDRU SLUSARI, preşedintele fracţiunii PPDA: „Data alegerilor prezidenţiale e competenţa exclusivă a Parlamentului. Igor Dodon are dreptul la opinie exact aşa ca şi ceilalţi 3 milioane de cetăţeni. Am luat act de această opinie. La moment, din punctul meu de vedere nu acest lucru e prioritar pentur Republica Moldova. Se vede că dânsul este preocupat cu al doilea mandat dar nu vorbeşte de situaţia din ţară.

Cei de la Pro Moldova susţin că acceptă o data a alegerilor chiar şi mai devreme decât cea propusă de preşedinte.

ANDRIAN CANDU, lider Pro Moldova: „Dar de ce aşa târziu? Înţeleg că prima duminică ar fi chiar 25 octombrie. Ce să mai pierdem timpul? Noi vrem mai repejor să scăpăm de dumneata de aceea eu zic pe 25 octombrie”.

Reprezentanţii PAS şi ai Partidului Şor spun că vor veni cu o reacţie oficială mai târziu. Partidul Democrat nu a comentat deocamdată propunerea. Reamintim că, în urmă cu patru ani, alegerile prezidenţiale au avut loc pe 30 octombrie, primul tur, şi 13 noiembrie 2016, al doilea tur de scrutin.
Similare
RECOMANDĂRI