Alexandru Jizdan a anunţat candidatul PD-ului la alegerile parlamentare noi în circumscripţia Hînceşti
Vizualizari:

Alexandru Jizdan a anunţat candidatul PD-ului la alegerile parlamentare noi în circumscripţia Hînceşti

Secretarul general al Partidului Democrat, Alexandru Jizdan, anunţă că la alegerile parlamentare noi în circumscripţia Hânceşti candidatul PDM este Ion Mereuţă, fost şef al Oficiului teritorial Hînceşti al Cancelariei de Stat. Anunţul a fostă făcut în platoul N4, transmite IPN.

În opinia lui Jizdan, Ion Mereuţă este băştinaş din Hînceşti şi are şanse bune de a câştiga mandatul.

De asemenea, secretarul partidului susţine că PDM va avea, cu certitudine, şi un candidat la următoarele alegeri prezidenţiale, care urmează să aibă loc anul curent. „Lumea nu ne va înţelege, dacă partidul care este al doilea ca număr în Parlamentul Republicii Moldova şi care a obţinut locul întâi la alegerile locale nu va avea un candidat la prezidenţiale”, a afirmat Jizdan.

Potrivit lui, PDM nu-şi doreşte alegeri parlamentare anticipate pentru că odată cu un scrutin anticipat există şi o doză de instabilitate politică în ţară, iar în spatele acestei instabilităţi se produc multe evenimente care se transformă în fenomene negative, inclusiv criminalitate, dificultăţi economice.

Alexandru Jizdan afirmă că PDM este pe ultima sută de metri de reformare. Este pregătit un concept de reformare pe care formaţiunea îl va face public. „Noi aici nu vorbim despre numiri, oameni, este vorba despre după ce principii va activa PDM. Începând cu modalitatea de adoptare a deciziilor pentru că înainte, trebuie să recunoaştem, era prea centralizat, puterea de decizie aparţinea unui grup de oameni. Acum deciziile în partid se vor lua într-o altă modalitate, vor fi implicaţi mult mai mulţi oameni, inclusiv din teritoriu”, a declarat fostul ministru de interne.

Alexandru Jizdan susţine că există tensiuni în partid pentru că membrii formaţiunii au viziuni diferite asupra actualităţii politice. Potrivit lui, nu sunt adevărate zvonurile că actualul lider al PDM, Pavel Filip, ar putea fi înlocuit cu altcineva. Jizdan explică acest lucru prin faptul că Pavel Filip se bucură de cea mai mare simpatie în rândurile partidului.

Democratul este de părere că poziţia în care se află partidul actualmente este periculoasă. „Suntem la guvernare? Noi nu ne vedem la guvernare, nouă nu ni s-au dat funcţii în acest stat. Suntem în opoziţie? Greu de spus pentru că nu prea ne manifestăm, dar noi suntem în opoziţie”, a explicat Alexandru Jizdan.

Similare
RECOMANDĂRI