Agenda de reforme a Parlamentului R. Moldova, discutată la întrevederea cu reprezentanţii Parlamentelor Ţărilor Baltice
Sursa foto:Parlament.md Vizualizari:

Agenda de reforme a Parlamentului R. Moldova, discutată la întrevederea cu reprezentanţii Parlamentelor Ţărilor Baltice

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Preşedinţii Comitetelor pentru afaceri externe din cadrul Parlamentelor Ţărilor Baltice. Discuţia s-a axat pe agenda de reforme a Legislativului de la Chişinău şi pe priorităţile guvernării.

Speakerul Igor Grosu a reiterat că prioritatea zero a Parlamentului este asigurarea unor instituţii funcţionale, combaterea corupţiei şi reforma justiţiei. „Ne propunem să avansăm foarte repede şi să nu ne permitem să intrăm în zona de confort”, a adăugat Preşedintele Parlamentului.

De asemenea, activitatea Legislativului este orientată spre combaterea propagandei şi a ştirilor false. „Au fost elaborate iniţiative legislative, care vor permită instituţiilor să aibă instrumente eficiente pentru a combate acest fenomen, pentru că asta ţine deja de securitatea ţării noastre”, a adăugat speakerul Igor Grosu.

Oficialii au mai discutat şi despre criza energetică, în care se află ţara noastră. Şeful Legislativului a menţionat că soluţia pentru depăşirea acestei situaţii este diversificarea resurselor de aprovizionare cu gaz natural. În acest sens, autorităţile întreprind măsuri prompte pentru a asigura securitatea energetică a Republicii Moldova.

În context, reprezentanţii Parlamentelor Ţărilor Baltice şi-au exprimat disponibilitatea de a oferi suport şi expertiză în implementarea agendei Legislativului de la Chişinău.

În perioada 26 – 31 octombrie, preşedinţii Comitetelor pentru afaceri externe din cadrul Parlamentelor Ţărilor Baltice întreprind o vizită în Republica Moldova. Programul acesteia mai include întrevederi cu Preşedinta ţării, Maia Sandu, şi Prim-ministra Natalia Gavriliţa.

Similare
RECOMANDĂRI