Andrian Candu, despre judecătorii de la Curtea Constituţională: Ar trebui să îşi dea demisia sau nu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrian Candu, despre judecătorii de la Curtea Constituţională: Ar trebui să îşi dea demisia sau nu

Vicepreşedintele PDM Andrian Candu spune că dacă noi vrem să creăm un stat de drept şi vrem ca legea să fie în capul mesei, indiferent dacă ne place sau nu, trebuie să fie respect pentru decizia instanţei de judecată. Declaraţia a fost făcută în platoul emisiuni Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Pe parcursul mici noastre istorii moderne au existat multe decizii a Curţii Constituţionale care au fost contestate de clasa politică şi de experţi, în acelaşi timp dacă noi vrem să creăm un stat de drept şi vrem ca legea să fie în capul mesei, indiferent dacă îmi place mie sau nu, trebuie să avem nişte reguli fundamentale, iar prima regulă fundamentală trebuie să fie respect pentru decizia instanţei de judecată, ne place sau nu ne place”. 

Fiind întrebat dacă mai are sau nu încredere în actuala componenţă a Curţii, Andrian Candu declară că nu se poate expune la acest subiect pentru că nu ar fi corect. 

„Eu sunt exponent a unei clase politice, eu am viziune politică, am doctrine, am opinii politice, de aceea nu ar fi corect să întrebaţi un politician. Expunerea mea ar presupune intervenţie şi intimidare. Îmi place sau nu decizia unei instanţe de judecată indiferent de care ea este trebuie să învăţăm şi să respectăm.”

Candu a mai declarat că nu trebuie să taxăm CC pentru că a luat decizia de a pune termen pentru dizolvarea Parlamentului, ar trebui să taxăm clasa politică pentru că nu s-a putut decide timp de trei luni. 
Similare
RECOMANDĂRI