A fost modificată componenţa unor comisii permanente şi a unor delegaţii parlamentare
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

A fost modificată componenţa unor comisii permanente şi a unor delegaţii parlamentare

Parlamentul R. Moldova a adoptat, în şedinţa de joi, o Hotărâre prin care a modificat componenţa mai multor comisii parlamentare permanente.

Igor Vremea a fost desemnat preşedinte al Comisiei politică externă şi integrare europeană, iar Violeta Ivanov - revocată din această funcţie. Ghenadie Buza este desemnat preşedinte al Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie, urmare a revocării deputatei Elena Bacalu. 

Nicolae Ciubuc a fost desemnat preşedinte al Comisiei mediu şi dezvoltare regională, fiind revocat din calitatea de vicepreşedinte al Comisiei agricultură şi industrie alimentară. Vasile Bîtca este revocat din calitatea de preşedinte al Comisiei administraţie publică. Această funcţie a revenit deputatei Reghina Apostolova. 

Hotărârea prevede, de asemenea, modificări în lista vicepreşedinţilor, secretarilor sau membrilor comisiilor. 

Totodată, au fost operate schimbări în componenţa nominală a unor delegaţii la organizaţiile parlamentare internaţionale şi bilaterale. Deputata Violeta Ivanov a fost revocată din funcţia de şef al delegaţiei la Adunarea parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră. Deputaţii l-au desemnat în această calitate pe Nicolae Ciubuc.

Violeta Ivanov a fost revocată şi din funcţia de şef-adjunct al delegaţiei la Adunarea Interparlamentară a Parlamentului Georgiei, Parlamentului Republicii Moldova şi Radei Supreme a Ucrainei, iar Igor Vremea desemnat în această funcţie. 

A suferit modificări şi componenţa delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). Ruxanda Glavan a fost exclusă din lista membrilor. Membru al delegaţiei la APCE a devenit Vicepreşedintele Parlamentului, Monica Babuc. 
Similare
RECOMANDĂRI