Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A fost constituită Adunarea Interparlamentară Republica Moldova, Ucraina, Georgia

Republica Moldova, Georgia şi Ucraina îşi consolidează eforturile în procesul de integrare europeană. La iniţiativa preşedintelui Radei Supreme a Ucrainei a fost constituită adunarea interparlamentară Chişinău-Kiev-Tbilisi. Scopul entităţii este ca cele trei state să se susţină reciproc în aspiraţiile de integrare europeană şi să facă faţă mai uşor problemelor de securitate regională.

La adunarea interparlamentară a Legislativelor de la Chişinău, Kiev şi Tbilisi, Republica Moldova va fi reprezentată de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, de şefa comisiei politică externă şi integrare europeană, Violeta Ivanov şi de preşedintele grupului de prietenie cu Ucraina, Eugen Nichiforciuc.
 
Opoziţia a criticat intenţia Chişinăului de a încheia o înţelegere cu reprezentanţii parlamentelor de la Kiev şi Tbilisi în procesul de apropiere de Uniunea Europeană.
 
Şefii parlamentelor Republicii Moldova şi Georgiei şi cel al Radei Supreme de la Kiev s-au întânit în februarie 2018 la summitul celor trei state, organizat la Chişinău cu sprijinul Atlantic Council. Propaganda rusă, provocările de securitate regională şi implementarea Acordurilor de Asociere au fost temele prioritare de pe agendă.
Similare