Coronavirus: Institutul European de Inovare şi Tehnologie mobilizează 60 de milioane de euro sub formă de iniţiativă de răspuns în situaţii de criză
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Coronavirus: Institutul European de Inovare şi Tehnologie mobilizează 60 de milioane de euro sub formă de iniţiativă de răspuns în situaţii de criză

Ca parte a eforturilor colective ale Uniunii Europene de combatere a crizei provocate de coronavirus, Institutul European de Inovare şi Tehnologie (EIT) a lansat Iniţiativa EIT privind răspunsul în caz de criză, sprijinind soluţiile inovatoare pentru redresarea socială şi economică.

Astfel, EIT pune la dispoziţie o finanţare suplimentară în valoare de 60 milioane EUR pentru a ajuta inovatorii să genereze soluţii de mare impact care să abordeze provocările fără precedent cauzate de criză.

Comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel, a declarat: „Într-un moment de criză, precum cel cu care ne confruntăm în prezent, trebuie să ne asigurăm că resursele sunt direcţionate în aşa fel încât să conducă la rezultate rapide. Ne asigurăm că sprijinul financiar este sporit şi distribuit mai rapid celor care lucrează la cele mai promiţătoare răspunsuri la întrebările dificile ridicate de COVID-19. Datorită iniţiativei EIT privind răspunsul în caz de criză, inovatorii din UE vor beneficia de sprijin suplimentar care îi va ajuta să depăşească această situaţie fără precedent şi să ofere în continuare soluţii inovatoare pentru Europa şi cetăţenii săi.”

Această iniţiativă va sprijini noile proiecte de inovare pe termen scurt care abordează în mod direct criza („Componenta de proiecte privind răspunsul în cazul unei pandemii"), şi va impulsiona întreprinderile nou-înfiinţate, întreprinderile în curs de extindere şi IMM-urile să-şi accelereze creşterea post-criză şi să contribuie la redresarea economică („Instrumentul de sprijin cu capital de risc"). Mai multe informaţii sunt disponibile în comunicatul de presă al EIT.

Similare
RECOMANDĂRI