Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Oamenii se lasă deseori „seduşi” de unele denumiri pompoase din meniuri

Vi s-a întâmplat să fiţi la restaurant şi să comandaţi o mâncare doar pentru că denumirea ... sună bine? Cercetătorii spun că oamenii se lasă deseori „seduşi" de cuvintele pompoase din meniuri. E o descoperire care poate ajuta şi la „educarea" clienţilor. Denumirile sofisticate îi pot convinge să opteze pentru preparate mai sănătoase.

Acestea sunt denumiri sofisticate pentru o reinterpretare a fasolei bătute, a unei salate cu fâşii de carne şi a unei saramuri de peşte.

Denumirile sunt alese special pentru a trezi curiozitatea clienţilor. De aceea, preparatele sunt deseori comandate. Iar la bază au reţete simple şi sănătoase. 

Cercetătorii britanici de la universitatea Standford au făcut recent un studiu ca să vadă cât de mult contează denumirea mâncărurilor. Au descoperit că aproape o treime din oameni se lasă „seduşi” de cuvintele pompoase prin care sunt descrise preparatele din meniu. Şi astfel, fără să-şi dea seama, ajung să comande hrană sănătoasă. 

De aceea, spun experţii, în timp, etichetarea preparatelor ar putea contribui semnificativ la reducerea obezităţii galopante din întreaga lume. 
Similare