VIDEO. Localitatea Tudora, renumită prin livezile sale de piersici. Fructele nemuririi şi ale tinereţii veşnice
Sursa foto:Ecopresa Vizualizari:

VIDEO. Localitatea Tudora, renumită prin livezile sale de piersici. Fructele nemuririi şi ale tinereţii veşnice

Sunt promotorii locului de baştină, povestesc cu mare drag despre satele din care vin şi au cu ce se mândri – cu gospodari, cu tradiţii, cu istorie, cu locuri impresionate. În rândul iubitorilor meleagului natal este şi Dorina Onici de la Tudora, raionul Ştefan Vodă.

Dorina Onici ştie să găsească cele mai frumoase cuvinte despre satul Tudora şi activitatea pe care o desfăşoară – creşterea piersicilor. A făcut pedagogie, s-a îmbolnăvit de cultură şi turism. Şi nu se mai poate trata de drag de Tudora. Ori de câte ori i se iveşte ocazia, Dorina Onici merge să promoveze satul şi oamenii lui, scrie Ecopresa.md.

Localitatea Tudora, scăldată de apele fluviului Nistru, e renumită prin livezile sale de piersici. Fructele nemuririi şi ale tinereţii veşnice, precum erau considerate piersicile în Orientul Antic, sunt crescute aici de mai bine de patru decenii.

La început de vară, am întâlnit protagonista noastră la Holercani, tot pe mal de Nistru, la Festivalul IA Mania. Alături de familie, dar şi de alţi oameni din sat, venise să promoveze bogăţia aromată şi gustoasă a Tudorei – piersicile. De fapt, fructele tinereţii sunt un fel de carte de vizită a localităţii nistrene.Materialul integral îl găsiţi aici. 

Similare
RECOMANDĂRI