Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Încă nu te-ai decis unde vrei să pleci în vacanţă? Descoperă cele mai frumoase localităţi de la noi, care mai păstrează atmosfera rustică

Orheiul Vechi, o carte de vizită pentru Republica Moldova, ademeneşte, anual, mii de turişti. Vizitatorii agropensiunilor de aici au parte de experienţe gastronomice, cunosc tradiţiile seculare şi află cum este viaţa la sat. Nu doar străinilor le plac asemenea experienţe, ci şi turiştii locali sunt atraşi de liniştea din această zonă şi de ospitalitatea gazdelor.

La Trebujeni, o nouă pensiune şi-a deschis porţile. Reconstruită pe baza unei gospodării vechi, aceasta păstrează atmosfera rustică şi oferă privelişti pitoreşti. Svetlana Senin, proprietara, spune că şi-a îndeplinit un vis atunci când a transformat gospodăria stră-străbunicilor ei într-o agropensiune.

După ce a muncit ani buni peste hotare, Svetlana Senin a revenit acasă şi a decis să deschidă pensiunea. Femeia a beneficiat de susţinere financiară în cadrul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanţat de USAID şi Guvernul Suediei.
    
Svetlana Senin spune că străinii care vizitează Republica Moldova sunt încântaţi de ospitalitatea şi tradiţiile noastre. Totuşi, spune antreprenoarea, este nevoie de susţinere din partea statului în acest domeniu.
Pensiunea, inaugurată recent, este pregătită să ofere turiştilor spaţiu pentru odihnă, bucătărie tradiţională şi posibilitatea de a vizita împrejurimile pitoreşti.

Orheiul Vechi reprezintă primul punct de interes pentru turiştii străini. Dar, potrivit operatorilor din sectorul turismului, mulţi dintre ei au preferinţe mai puţin tradiţionale, printre care şi vizitarea regiunii transnistrene.

În primul trimestru al anului 2019, s-a atestat un interes sporit pentru turismul receptor şi intern. Acest lucru este confirmat şi de agenţiile de turism care oferă servicii de incoming.

Valorificarea turismului rural a fost posibilă şi datorită susţinerii financiare din partea organizaţiilor internaţionale.
    
Alături de Orheiul Vechi, şi alte localităţi din Republica Moldova pot deveni puncte de atracţie turistică, dar sunt necesare investiţii în acest domeniu. Turiştii sunt interesaţi de gastronomie, vinuri, tradiţii şi obiceiuri. Experţii spun că evenimentele culturale, traseele turistice, drumeţiile, toate combinate cu ospitalitatea specifică şi peisajele rustice, pot creşte potenţialul turistic al Republicii Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI