Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Bradul pentru Târgul de Crăciun din Chişinău a fost oferit de Guvernul României

O adevărată întrecere a brazilor de Craciun în Chişinău. Dacă bradul ucrainean, adus de primărie, a ajuns cam... dezgolit de crengi, Guvernul a adus unul intact de peste Prut. Molidul provine din Muntii Carpaţi şi este un cadou oferit de România Republicii Moldova. Până pe 15 decembrie, Guvernul promite să creeze în jurul bradului o atmosferă de Crăciun ca în marile capitale ale lumii. Planul e gata, iar muncitorii s-au pus pe treabă.

Pavel Filip, prim-ministrul Republicii Moldova: "Simbolul acestei sărbători, simbolul unirii este şi pomul de Crăciun, care absolut simbolic ne-a fost dăruit de către fraţii noştri de peste Prut, de aceea vedeţi că atunci când vorbim de unificare, să fim împreună, această geografie se lărgeşte".

Autorităţile au o săptămână la dispoziţie să împodobească toată strada 31 august, care va deveni pietonală. Acolo vor fi un târg de Crăciun, un patinoar, o casă pentru Moş Crăciun ca în Laponia şi multă distracţie.

Andrei Locoman, directorul "Moldova Concert": "Vor fi amplasate căsuţele, unde se vor expune agenţii economici care au fost selectaţi. Lângă Pomul de Crăciun va fi scena principală, lângă scenă şi lângă brad este o poiană, poiana lui Moş Crăciun, este o căsuţă de lemn, frumos decorată unde va fi Moş Crăciun. Avem aici şi zona de gheaţă, unde va fi instalat patinoarul, cel mai mare patinoar de până acum”.

Pentru patru mii de copii, distracţia va fi gratuită. O mie de copii vor veni din regiunea transnistreană, iar restul de la toate orfelinatele din Republica Moldova şi din familiile sărace.

Iar ca să-i facă pe cei plecati să revină în ţară, târgul se numeşte, simbolic, acasă de Crăciun.

Pavel Filip: "Conaţionalii noştri care se află peste hotare şi vor reveni acasă în timpul sărbătorilor de Crăciun, să se simtă exact ca şi în marile oraşe europene, în toiul sărbătorilor de Crăciun, să se simtă în acelaşi timp la Chişinău – acasă".

Sărbătorile de iarnă vor incepe pe 15 decembrie şi se vor înceia pe 14 ianuarie. Toată feeria de Crăciun va costa statul 8 milioane de lei.
Similare