Valtteri Bottas a deschis al 70-lea sezon de Formula 1 prin victoria sa în Australia
Sursa foto:http://autoblog.md Vizualizari:

Valtteri Bottas a deschis al 70-lea sezon de Formula 1 prin victoria sa în Australia

Noul sezon de Formula 1, cel de-al 70-lea din istorie, a început în această dimineaţă cu Marele Premiu al Australiei, iar succesul a fost de partea celor de la Mercedes-AMG. Pilotul Valtteri Bottas a câştigat prima cursă din cele 21 programate pentru acest an competiţional, fiind pentru el a patra victorie în Marele Circ, câştigând ultima cursă în 2017, la Abu Dhabi.

În total 324.000 de spectatori au urmărit cu ochii lor cursa de pe loc, în timp ce alte câteva milioane transmisiunea în direct, scrie autoblog.md.

Pe circuitul Albert Park pilotul finlandez de la Mercedes a plecat de pe locul doi şi a avut un start perfect de cursă, depăşindu-l în cele din urmă pe colegul său, Lewis Hamilton, cvintuplu campion mondial, care obţinuse al 84-lea pole al carierei (al 8-lea în Australia şi al şaselea consecutiv). Cu Hamilton pe al doilea loc, echipa a marcat şi a 45-a cursă când piloţii Mercedes au finisat pe primele două locuri.

Bottas a primit şi punctul bonus, acordat din acest sezon pilotului care reuşeşte să înregistreze cel mai bun timp de parcurgere al unui tur. Regula s-a mai aplicat în Formula 1, însă ultima dată a fost tocmai în sezonul din 1959. Finlandezul a scos 1 minut şi 25,580 secunde, fiind ales şi pilotul zilei.

Similare
RECOMANDĂRI