Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vacanţă petrecută pe pârtii. Staţiunile montane din România sunt pline de turişti

Soarele şi temperaturile blânde nu au întrerupt distracţia de pe pârtii. Staţiunile sunt pline de turişti, mulţi dintre ei veniţi să le ofere celor mici o minivacanţă de vis. Staţiunile montane de pe Valea Prahovei sunt pline de turişti. Dar, cei care au vrut să evite aglomeraţia, au ales staţiunile din Vâlcea şi Gorj. Printre ei se numără şi preşedintele României, Klaus Johannis.

Cu sania sau cu schiurile, sute de turişti se distrează zilele acestea la Obârşia Lotrului. Cei mai mulţi au venit cu copiii, care sunt acum în vacanţa şcolară. Au ales să vină aici pentru preţurile mai mici şi pentru că zona nu e atât de aglomerată ca staţiunile de pe Valea Prahovei.

Deschis relativ recent, în 2012, domeniul schiabil de aici are 7 pârtii, măsurând 9 km. Totuşi, principalul dezavantaj este distanţa pe care trebuie să o parcurgă turiştii până la locurile de cazare: cele mai apropiate localităţi sunt Obârşia Lotrului şi Vidra, la 7 kilometri faţă de pârtii, sau Voineasa şi Petroşani, la 30 de kilometri.

Şi proprietarii de pensiuni au toate motivele să fie mulţumiţi: în cele 700 de cabane din staţiune nu există niciun loc liber de cazare.

15 mii de turişti sunt aşteptaţi să vină la Rânca, doar în această minivacanţă de o săptămână.

Similare
RECOMANDĂRI