Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un nou muzeu al ciocolatei, deschis în Belgia

Sărbătoarea de Paşte rimează cu ciocolată, iar ciocolată ne duce cu gândul la ţara care a ridicat la rang de artă fabricarea să: Belgia. Belgienii sunt atât de mândri de ciocolata lor, încât i-au dedicat cântece, monumente, şi chiar muzee. Unul dintre acestea şi-a deschis porţile la începutul anului şi atrage mii de turişti. Unde se află acest muzeu aflăm de la corespondentul nostru Lucian Pîrvoiu.

Nu mai e o noutate faptul că ciocolata belgiană şi-a căpătat o faimă mondială. Belgienii glumesc, spunând că ciocolatei îi prieşte răcoarea, aşa că e normal ca ţara lor, cu vreme în general rece, să fie atât de propice ciocolatei.

De aici şi până la un muzeu dedicat deliciosului desert, nu mai rămăsese decât un pas, făcut la începutul anului de doi pasioanţi din Anvers. Aceştia au deschis muzeul Chocolate Nation, un adevărat templu al ciocolatei deschis într-un spaţiu de nu mai puţin de 4 mii de metri pătraţi.

Dincolo de partea istorică, muzeul are, bineînţeles, şi o secţiune practică, în care vizitatorii pot vedea cum boabele de cacao se transformă în ciocolată.

De la începutul anului, muzeul ciocolatei din Anvers a stârnit interesul a nu mai puţin de 25 de mii de vizitatori. Portul din Anvers este principala poartă de intrare a boabelor de cacao: anual, aici ajung nu mai puţin de 300 de mii de tone, o afacere de 5 miliarde şi jumătate de dolari.

Similare
RECOMANDĂRI