Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un cetăţean al R. Moldova, stabilit la New York, construieşte un havuz în satul natal

Diaspora contribuie tot mai mult la dezvoltarea Republicii Moldova. După ce s-a pus mână de la mână pentru a reabilita parcul din Mereni, un cetăţean al R. Moldova, stabilit la New York s-a gândit să construiască un havuz. Bărbatul nu a stat mult pe gânduri şi, de peste ocean, a început să planifice totul. De câteva zile a revenit la baştină pentru a vedea cum decurg lucrările. Primarul din sat spune că la sfârşitul verii vor organiza un festival pentru toţi cei care au readus frumosul în satul natal.

Arcadie Lungu este stabilit de 13 ani în Statele Unite ale Americii, dar de fiecare dată revine acasă cu drag. Este fericit că în satul natal lucrurile se mişcă din loc şi datorită solidarităţii oamenilor. Amenajarea parcului, la care au contribuit sute de săteni, este doar un exemplu.
 
În cadrul proiectul Migraţie şi Dezvoltare Locală, susţinut de PNUD Moldova, Guvernul Elveţiei a contribuit cu 15 mii de dolari. Banii au fost obţinuţi doar după ce primăria şi comunitatea locală a făcut o primă contribuţie.

Havuzul din parc va fi unul special. Va avea un diametru de şapte metri şi multe lumini multicolore.

Sătenii abia aşteaptă ca parcul să fie amenajat.

Arcadie Lungu spune că va continua să dezvolte localitatea de baştină, oriunde s-ar afla el în lume.

Şi pentru a-i mulţumi pe oamenii care au donat, pe 18 august, în satul Mereni, va fi organizat un festival al Diasporei.
Similare
RECOMANDĂRI