Tinerii pasionaţi de IT, invitaţi să se înscrie la LEGATHON: Hack Corruption. Law to the People
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tinerii pasionaţi de IT, invitaţi să se înscrie la LEGATHON: Hack Corruption. Law to the People

Tinerii pasionaţi de IT sunt invitaţi să se înscrie la un eveniment inedit- LEGATHON: Hack Corruption. Law to the People, care va avea loc în perioada 8-10 noiembrie, la Chişinău. Participanţii vor contribui la elaborarea unei aplicaţii prin care orice persoană va putea semnala prevederile legale care generează sau pot genera cazuri de corupţie.

LEGATHON va întruni 30 de tinere şi tineri. Ghidaţi de specialişti IT şi experţi anticorupţie, ei vor genera o interfaţă pentru platforma Centrului Naţional Anticorupţie, care va permite semnalarea legilor sau actelor normative ce conţin prevederi ambigue, interpretabile şi/ sau care pot genera corupţie. Cea mai bună propunere de interfaţă va utilizată pentru platforma CNA. 
 
La eveniment se pot înscrie tinerii pasionaţi de limbaje de programare, baze de date şi informaţii, precum şi liberii profesionişti în domeniul tehnologiilor informaţionale, care pot dezvolta UX-uri şi cu abilităţi de aranjare a  elementelor în pagină (inputs, labels, tabs, typography etc.).
 
Participanţii vor lucra în şase echipe a câte cinci persoane, astfel doritorii se pot înregistra individual sau împreună cu echipa.
 
Formularul de înregistrare poate fi accesat aici. Termenul limită de înregistrare este  3 noiembrie, ora 18:00.
 
Legathon: Hack Corruption va avea loc în perioada 8-10 noiembrie 2019, la Digital Park. Mai multe detalii urmăriţi pe pagina de Facebook a evenimentului. Echipele câştigătoare vor obţine premii de valoare.
 
Evenimentul LEGATHON: Hack Corruption. Law to the People este organizat în cadrul proiectului „Lupta cu corupţia prin consolidarea integrităţii în Republica Moldova”, implementat de PNUD Moldova în parteneriat cu Centrul Naţional Anticorupţie, cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei.  
Similare
RECOMANDĂRI