Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tichet de vacanţă. Bruges, oraşul ciocolatei, dantelei, canalelor şi bicicletelor. Este supranumit "Veneţia Belgiei"

Bruges este un orăşel medieval aflat la distanţa mică de Bruxelles. În Bruges, canalele şerpuiesc pe lângă casele din piatră cu poduri fortificate, iar străzile înguste sunt pavate cu piatră cubică exact ca în Epoca Medievală.

Bruges este oraşul ciocolatei, dantelei, canalelor şi bicicletelor. Pătrundeti în atmosfera romantică şi descoperiti centrul istoric si construcţiile din piatră în stil neo-gotic.

Inima oraşului este Piaţa Markt înconjurată de fostele clădiri ale breslelor, ce păstrează stilul flamand autentic cu faţade colorate ca turta dulce.

Piaţa Centrală găzduieşte statuile Eroilor Revoluţiei, iar de aici se ajunge foarte uşor la Turnul cu ceas Belfort. Este cel mai bun loc pentru panorama oraşului din piatră, în capătul a 366 de trepte şerpuitoare şi înguste.

Primăria este una dintre cele mai frumoase clădiri în stil gotic, la fel si Tribunalul Provincial, capodoperă asimetrică din piatră în stil gotic flamboiant cu turnuleţe de diverse mărimi.

Catedrala Sf. Salvator este cea mai mare dintre bisericile oraşului. În interior se află o orgă veche recondiţionată. La fel de impresionantă este şi Basilica Sfântului Sânge, ce adăposteşte o eprubetă de cristal în care s-ar afla câteva picături din sângele Mântuitorului. Catedrala este recunoscută pentru arcadele impresionante marcate prin numeroase statui aurite.

Din Biserica Fecioarei se poate urca în cel mai înalt turn din Bruges, ce măsoară puţin peste 100 de metri, prilej pentru panorame excelente asupra oraşului. În interiorul edificiului funcţionează un mic muzeu ce adăposteşte celebra sculptură a lui Michelangelo, "Fecioara şi pruncul".

Bruges găzduieşte un număr impresionant de muzee şi galerii de artă. Există inclusiv un Muzeu al cartofilor prăjiţi, al berii, şi unul al ciocolatei. În Muzeul Diamantelor se poate observa procesul de prelucrare manuală a diamantelor şi chiar o machetă a tuturor diamantelor din întreaga lume.

Muzeul de arte frumoase Groeninge găzduieşte o colecţie impresionantă de picturi şi sculpturi renascentiste şi baroce. Se spune că cea mai frumoasă dantelă se poate cumpăra din Bruges, aşa că vizitarea Muzeului Dantelei este obligatorie.

Morile de Vânt realizate în urmă cu câteva sute de ani pe o colină pitorească la marginea oraşului sunt considerate simbol al oraşului vechi. Astăzi au rămas patru, iar una încă funcţionează.

Bruges este supranumit "Veneţia Belgiei" pentru că oraşul a fost realizat pe canale, iar un bun prilej pentru a vedea acest veritabil muzeu în aer liber poate fi o plimbare cu gondola pe Canalul Rozenhoedkaai, Groenerei şi Dijver, cele mai cunoscute dintre ele.

Similare
RECOMANDĂRI