Taberele de odihnă pentru copii şi-au început activitatea. Cât costă biletul pentru 10 zile
Vizualizari:

Taberele de odihnă pentru copii şi-au început activitatea. Cât costă biletul pentru 10 zile

Taberele de odihnă pentru copii, din Chişinău şi cele din afară, şi-au început activitatea din 3 iunie. În acest sezon estival, sunt deschise 20 de tabere cu sejur de zi şi trei tabere constante în care se vor odihni peste 15 500 de elevi din municipiu.

Într-un răspuns pentru IPN, Direcţia municipală, educaţie cultură, tineret şi sport menţionează că în tabără constantă, costul unui bilet pentru 10 zile este de 1950 de lei. Din suma respectivă, părinţii achită 20%, ceea ce constituie 390 de lei. Pentru un bilet în tabăra cu sejur de zi, părinţii plătesc 310 lei – 20% din costului biletului. Totodată, 3534 de elevi se vor odihni gratuit în tabere.

Taberele cu sejur de zi sunt deschise în incinta instituţiilor de învăţământ din Chişinău, iar taberele constante sunt „Cireşarii” de la Vadul lui Vodă, „Alunelul” din satul Bardar, raionul Ialoveni, şi „Poieniţa Veselă” din satul Dănceni, raionul Ialoveni. Biletele de odihnă se distribuie în instituţiile de învăţământ în care elevii îşi fac studiile.

Pentru pregătirea taberelor constante, municipalitatea a alocat aproape patru milioane de lei, iar organizarea odihnei elevilor costă peste 27 de milioane de lei.

Conform unei dispoziţiei a Primăriei capitalei, de bilete gratuite la tabără beneficiază elevii din familii social-vulnerabile, copiii participanţilor la războaie etc. Circa o sută de foi de odihnă se vor oferi elevilor din satul Ţânţăreni, raionul Anenii Noi.
Similare
RECOMANDĂRI