Recomandări pentru a alerga mai bine pe căldură
Sursa foto:Biciclistul.ro Vizualizari:

Recomandări pentru a alerga mai bine pe căldură

Perspectiva de a participa la o cursă într-o zi fierbinte de vară poate fi descurajantă, mai ales pentru începători. Cu toate acestea, există mai mulţi paşi pe care îi poţi urma pentru a te asigura că ai grijă aşa cum trebuie de starea ta de sănătate.

Hidratarea este esenţială, dar e bine să te asiguri şi că porţi hainele potrivite, care îţi menţin corpul răcoros sub privirea neîncetată a soarelui. Iată care sunt paşii pe care îi poţi urma:

Obişnuieşte-te cu căldura

Dacă te îndrepţi spre o alergare sub soarele dogoritor, dar nu i-ai acordat corpului suficient timp să se obişnuiască cu temperatura, ai toate şansele să ajungi în stare de şoc. Înainte de o alergare poţi să petreci un timp în căldură. Astfel, corpul tău se va adapta la condiţiile mai dure. 

Hidrează-te

Hidratarea zilnică este esenţială.  Ba mai mult, vitală atunci când urmează să îţi exerciţi antrenamentul în căldură. De aceea, e indicat să bei foarte multă apă în zilele care precede alergarea.

Alege o îmbrăcăminte adecvată

Nu este nimic mai rău decât să mergi la o cursă ce are loc în căldura fierbinte, dar să te simţi înăbuşit de hainele groase şi grele. Va conta foarte mult dacă vei opta pentru o îmbrăcăminte realizată din tipul potrivit de material, scrie descopera.ro.

Similare
RECOMANDĂRI