Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Oaspeţi de peste mări şi ţări au sărbătorit hramul satului Budeşti

Au venit de peste mări şi oceane pentru a sărbători localitatea Budeşti, din Republica Moldova. Mai mulţi parteneri de dezvoltare ai localităţii au avut astăzi ocazia să savureze un veritabil hram basarabean. Oaspeţii de peste hotare au fost întâmpinaţi tradiţional cu pâine şi sare, au participat la „marşul budeştenilor” şi au văzut cum arată „Toamna de Aur” în Republica Moldova.

Întâmpinaţi de gazde chiar la intrarea în sat, musafirii din România, Suedia sau Botswana au rămas impresionaţi când au văzut stemele statelor din care provin chiar pe indicatorul cu numele localităţii, iar copiii ţineau în mâini drapelele.
 
Alături de conducerea localităţii şi localnici, musafirii au pornit, în ritmuri de tobe, spre sat.

Biserica din Budeşti poartă hramul Minunii Arhanghelului Mihail, marcată astăzi de creştinii ortodocşi de stil vechi din Republica Moldova.
 
Şi pentru că e început de septembrie, copiii din Budeşti au pregătit o adevărată „Toamnă de Aur”, cu o diversitate de fructe şi legume, dar şi bucate tradiţionale.

Primarul de Budeşti, Nina Costiuc, spune că hramul nu e doar un motiv de sărbătoare, ci şi de bilanţ al unui an de activităţi şi realizări. Iar cele mai multe proiecte implementate în sat se datorează prietenilor de peste hotare.
 
Partenerii din Suedia şi Botswana au venit de la mii de kilometri distanţă pentru a lansa la Budeşti un proiect trilateral, dar şi să participe la hramul satului, care i-a impresionat.
 
Printre oaspeţi au fost şi alţi primari din Republica Moldova, dar şi prieteni din România.
 
Oamenii din Budeşti spun că au cu ce se mândri, iar hramul este o posibilitate de a-şi promova tradiţiile.
 
Pe parcursul zile, locuitorii satului, dar şi oaspeţii  vor avea parte de mai multe momente frumoase, precum premierea celor mai buni elevi, celor mai buni bursieri, celui mai longeviv cuplu, dar şi inaugurarea stadionului renovat. Seara va culmina cu un spectacol artistic şi o horă de zile mari.
Similare
RECOMANDĂRI