Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Locuri ascunse în fascinanta Transilvanie: conace de o frumuseţe rară, observatoare de animale sălbatice

Vremea concediilor s-a cam sfârşit, aşa că ieşirile scurte din cotidian sunt acum căutate mai aproape de casă. Covasna are o ofertă perfectă pentru un sfârşit de săptămână: plimbări printre vechile conace ale nobililor secui, în care merge şi Prinţul Charles, băi în ape sulfuroase, mâncăruri tradiţionale, întâlniri cu meşteşugari şi vizite în muzee.

 

Faima Muzeului Etnografic în aer liber din satul Cernat a trecut peste hotare.

La 10 minute distanţă este satul Dalnic, vestit pentru cele mai frumoase conace ale nobililor secui, renovate atent. Cei care vor afle mai multe despre istoria locului, pot rămâne şi peste noapte. Pentru o cameră, turiştii plătesc în jur de 200 de lei. Însă cei mai pretenţioşi dintre ei se pot caza în centre turistice de lux.

Judeţul Covasna se mândreşte şi cu turism balnear. De exemplu, băile sulfuroase sunt tot mai căutate de turiştii care au probleme cardiovasculare.

Iar observatoarele de animale sălbatice sunt un adevărat magnet pentru turişti. Români şi străini deopotrivă vor să vadă sălbăticiunile şi să le fotografieze de la mică distanţă. Taxa de vizitare la un observator este 25 de euro.

Similare
RECOMANDĂRI