Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La mulţi ani, Tour Eiffel! "Doamna de fier" împlineşte 130 de ani

Are 300 de metri înălţime şi atrage milioane de vizitatori din întreaga lume. Astăzi, Turnul Eiffel din Paris împlineşte 130 de ani. Un proiect considerat vizionar pentru acele vremuri, dar care impresionează şi în zilele noastre. Ne spune mai multe corespondentul TVR la Paris, Mihaela Antoche.

În 1887, Gustave Eiffel, renumitul constructor de poduri metalice, câştiga concursul pentru Expoziţia Universală cu un proiect cu totul special: un turn de 300 de metri, în zona Champ de Mars din Paris.

Cinci luni s-a lucrat numai la fundaţie, iar 18 mii de piese metalice care aveau să alcătuiască structura viitorului turn au fost fabricate la uzina lui Eiffel de la Levallois-Perret.

Montajul s-a realizat la faţa locului.

Gustave Eiffel a muncit mult, a avut perioade de îndoieli şi emoţii şi chiar o grevă a muncitorilor cu trei luni înainte de inaugurare. Mai mult, el nu a ezitat să pună la bătaie şi banii personali pentru ca totul să fie gata la timp - 31 martie 1889. O poveste de succes, de care urmaşii lui Gustave Eiffel sunt mândri.

Turnul Eiffel sau "Doamna de fier" primeşte în fiecare an peste 7 milioane de turişti.

Aniversarea Turnului Eiffel o găseşte în continuare atrăgătoare pe "Doamna de fier" şi pregătită să-şi primească oaspeţii.

Similare
RECOMANDĂRI