Inteligenţa artificială va fi folosită pentru descifrarea plânsului bebeluşilor
Sursa foto:www.simplilearn.com Vizualizari:

Inteligenţa artificială va fi folosită pentru descifrarea plânsului bebeluşilor

Un program a cărui tehnologie este similară asistentului virtual Alexa, menit să descifreze nevoile indicate de plânsul bebeluşilor, precum foamea, schimbarea unui scutec murdar şi durerea, a fost creat de o echipă internaţională de cercetători.

Bebeluşii plâng din numeroase motive şi, de obicei, după o perioadă, părinţii reuşesc să interpreteze, de cele mai multe ori, într-o manieră corectă cauza. Mulţi părinţi, însă, sunt stresaţi pentru că le este dificil să înţeleagă exact problemele copiilor.

Un grup internaţional de cercetători a dezvoltat un program bazat pe inteligenţa artificială, care poate fi extrem de util în acest sens.

Cercetătorii spun că programul poate face distincţia între plânsul normal, provocat de foame sau nevoia de contact fizic, şi cel special, cauzat de diferite boli, dureri.

Sistemul pus la punct de aceştia foloseşte algoritmi de recunoaştere automată a vorbirii, aceeaşi tehnologie utilizată pentru conceperea asistenţilor virtuali folosiţi de companii precum Google şi Amazon, pentru a detecta şi interpreta diferitele caracteristici ale plânsetelor bebeluşilor.

Cercetătorii au folosit un proces numit "detectare comprimată" - care reconstruieşte semnale bazate pe date incomplete - pe care l-au aplicat pentru a recunoaşte şi clasifica caracteristicile plânsetelor, pentru a determina motivul acestora şi cât de urgentă este nevoia respectivă.

Programul poate fi folosit şi de angajaţii din sistemul de sănătate care se ocupă de îngrijirea bebeluşilor.

Conform sursei MEDIAFAX, autorii programului vor încerca să creeze produse, care să poată fi folosite şi în spitale sau centre de cercetare medicală.

Similare
RECOMANDĂRI